Home Over Anneke

Anneke-11Mag ik me even voorstellen?

Mijn naam is Anneke van den Biggelaar (1971). Sinds 2005 ben ik geregistreerd haptotherapeut bij de VVH.

Tijdens mijn werkzaamheden als fysiotherapeute in een algemeen ziekenhuis raakte ik steeds meer gefascineerd en geroerd door alles wat iemand zowel lichamelijk, emotioneel als psychisch meemaakt in zijn leven. En door de wijze waarop we daardoor uit balans kunnen raken. Ieder op zijn eigen unieke wijze en op zijn eigen moment. Het raakte me hoe sommige mensen zich in moeilijke tijden wisten staande te houden. De samenhang van de persoon zijn lichaam en zijn gevoelens vond ik erg boeiend. Ik merkte al gauw dat alleen iemand lichamelijk iets bieden zoals ik dat als fysiotherapeut gewend was, voor mij vaak niet toereikend was. Soms voelde ik dat ik met lege handen stond.

Opleiding

Ik ben me toen in een 2- jarige basis opleiding haptonomie en een 5- jarige (post HBO) opleiding haptotherapie aan de academie voor haptonomie in Doorn gaan verdiepen. In 2005 heb ik de opleiding haptotherapie afgerond, heb ik mijn werkzaamheden als fysiotherapeut afgebouwd en ben ik mijn haptotherapiepraktijk begonnen.

 

Ervaring

Tijdens mijn werkzaamheden als fysiotherapeut in een algemeen ziekenhuis heb ik me gespecialiseerd in handletselrevalidatie, hartrevalidatie, oncologische processen en pijnsyndromen. Daarnaast heb ik geparticipeerd in behandeltrajecten op de PAAZ (psychiatrie)afdeling van het ziekenhuis. Hier heb ik kunnen zien hoe je als mens kunt vastlopen en hoe moeilijk het soms is om te leren leven met een lichamelijke of psychische aandoening. De balans tussen draagkracht en draaglast is erg belangrijk. Daarnaast heb ik mogen zien wat het voor iemand betekend om chronische pijn te hebben of om plotseling met verlies of een ernstige ziekte (van zichzelf of van een naaste) te worden geconfronteerd. In de haptotherapie heb ik mogelijkheden gevonden om mensen te kunnen ondersteunen om in deze worsteling of zoektocht een nieuwe balans te vinden. Ik ben aangesloten bij het zorgpad chronische pijn en in opleiding als traumatherapeut (afronding 2018)