Home Haptotherapie De behandeling

" zo sterk en veerkrachtig als riet; meebewegend bij storm en terugverend als de storm is gaan liggen"

De behandeling

Tijdens de behandeling wordt er door middel van verschillende oefenvormen, gesprekken en het aanraken van het lichaam stil gestaan bij datgene wat je van je lichaam en jezelf voelt. Daarbij kun je zicht krijgen op je eigen neigingen en patronen. En bewust worden of deze patronen en neigingen gezond voor je zijn of je juist uit balans brengen. Wanneer je ontdekt dat je eigen neigingen/patronen niet altijd goed meer voor jezelf zijn, of je schade berokkenen, geeft het je tevens de gelegenheid om eens te ontdekken wat beter bij je past. En te voelen wat je meer goed zou doen. Zo krijg je meer zicht op je eigen kwaliteiten en valkuilen en wordt je in staat gesteld om nieuwe kwaliteiten en gedragspatronen te verwerven.

Aanraking

Het aanraking van je lichaam helpt je om je eigen lichaam meer te gaan voelen. Het lichaam is het huis waarin we als mensen wonen. Door het meer gaan voelen van je lichaam kom je meer thuis, kom je dichter bij jezelf, bij wie je in wezen bent.

Duur van de sessie

De behandeling/begeleiding is individueel. Een sessie duurt maximaal een uur. In de eerste drie sessies vindt een wederzijdse verkenning plaats om te bezien of haptotherapie aansluit bij uw vraagstelling.