Anneke van den Biggelaar

GZ-Haptotherapeut

Mag ik me even voorstellen?

Mijn naam is Anneke van den Biggelaar (1971). Sinds 2005 ben ik geregistreerd GZ-Haptotherapeut bij de VVH.

Enthousiasme en doelgerichtheid zijn eigenschappen van mij, waardoor ik je kan helpen bij je doelen en kan ondersteunen om antwoorden te vinden op je vragen. Tijdens de therapiesessies ben ik betrokken en invoelend. Ik luister met aandacht naar alles wat je over jezelf en je hulpvraag vertelt. Ik geef je de gelegenheid om je eigen lichaamstaal en innerlijke bewegingen te voelen. Daarnaast ik geef je de ruimte om je gevoelens en emoties te gaan ontdekken en te uiten.

Ervaring

De jaren die ik als GZ-Haptotherapeut werkzaam ben, hebben me veel geleerd over waar mensen soms tijdens hun leven mee geconfronteerd worden. Mijn ruime ervaring als haptonomisch werkend fysiotherapeut in een algemeen ziekenhuis hebben deze ervaringen verdiept. Ik denk hierbij aan lichamelijk lijden, chronische pijn, ziekteprocessen of verlies van een toekomstperspectief. Daarnaast is er soms rouw over het verlies van ouders, partners of kinderen. Ook kan iemand te maken krijgen met persoonlijkheidsproblemen en gedragsveranderingen van zichzelf of van mensen in zijn of haar nabijheid. Hierdoor, maar ook door stress, onverwerkte gevoelens of door andere redenen kun je emotioneel vastlopen. Het kan maken dat je niet lekker in je vel komt te zitten, somber, kwaad, of laag belastbaar bent of last hebt van gevoelens van overspannenheid of burn out. 

haptotherapeut-Anneke-van-den-Biggelaar-Apeldoorn

Opleiding

Aan de academie voor haptonomie in Doorn heb ik een 2- jarige basisopleiding haptonomie en een 5- jarige (post HBO) opleiding Haptotherapie gevolgd. 

Daarna ben ik me gaan specialiseren in traumaverwerking, PTSS en CPTSS en de haptotherapeutische mogelijkheden daarbij. In de afgelopen jaren heb ik nascholingen gevolgd met als thema’s:

  • Wetenschappelijk onderzoek voor Haptotherapeuten en DSM 4 in de praktijk
  • Nascholingen over de therapeutische relatie en (H)echte autonomie; eigenheid in verbinding
  • Nascholing contextuele therapie
  • Nascholingen over hechtingspatronen, intimiteit en nabijheid
  • Nascholing adem en emotie
  • Nascholingen leven met pijn en/of met angst
  • Nascholing Omgaan met grenzen en stress

Sinds september 2019 werk ik mee aan wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van haptotherapie bij chronische pijn. Ik ben mede- auteur van de richtlijn Haptotherapie bij chronische pijn.

Menu